Ressourcer for ledere

I denne sektion finder du værktøjer i form af tekster, videoer, skemaer og andet nyttigt, som du kan bruge i din egen udvikling og til at udvikle dit team.
Der er rigtig meget materiale og det udvikles løbende. Jeg har forsøgt at inddele materialet, for at gøre det nemmere for dig at navigere rundt. Du kan scrole ned eller du kan benytte drop down menuen her over hvis du vil hurtigt frem.
Hvis du søger noget specifikt, som du ikke kan finde så send mig endelig en email. Måske kan jeg hjælpe dig med at finde det, eller måske er det en mangel, som skal tilføjes.

Service management

Her finder du grundlæggende teori om service management og også en diskussion om, hvorfor service management er så forskelligt fra det, vi kan kalde produktionsmanagement.
Det at lede en servicevirksomhed er meget anderledes end at lede en produktionsvirksomhed.
Introduktion til service management finder du her

Service Management sektionen er delt op i yderligere to sektioner.

Service Profit Chain
Den ene sektion omhandler service værdikæden, det der på amerikansk kaldes The Service Profit Chain og er en kort forklaring af den oprindelige teori, som den blev udviklet på Harvard i begyndelsen af 90’erne.
Læs mere om The Service Profit Chain her

Bazarens Bedste Bod
Jeg har arbejdet med The Service Profit Chain de sidste ti år, og har været med til at introducere det i rigtig mange servicevirksomheder. I den forbindelse er jeg gang på gang blevet opfordret til at skrive en bog på dansk om The Service Profit Chain, for at gøre materialet lidt mere tilgængeligt end den oprindelige bog fra Harvard, som er meget teoretisk.
Her finder du det første kapitel af min bog ”Bazarens bedste bod,” som vil give dig et indtryk af, hvad bogen handler om. Får du appetit på mere, kan du downloade et kapitel, nemlig kapitlet om hvordan vi skaber værdi i en servicevirksomhed. Og så finder du naturligvis også et link til, hvor du kan købe bogen, hvis du har fået blod på tanden og vil læse mere.

Læs det første kapitel af Bazarens Bedste bod her

Coaching

Coaching kan være mange forskellige ting for mange forskellige mennesker, men der er nok ikke nogen tvivl om, at det er et af de bedste værktøjer, der findes til at hjælpe din egen eller dit teams udvikling godt på vej. I denne sektion finder du instruktioner til, hvad min opfattelse af coaching er, og hvordan jeg arbejder med det.
Læs mere om coaching her

Din personlige udvikling

I denne sektion har jeg lagt tekster, videoer og andre værktøjer, som du kan bruge til at støtte din egen udvikling som leder. Det er et gennemgående tema i min tilgang, at hvis vi skal blive gode til at lede andre, så skal vi starte med at blive rigtig gode til at lede os selv.
Værktøjer til personlig udvikling finder du her

Udvikling af dit team

Her finder du tips og værktøjer, du kan bruge til arbejdet med at udvikle dit team. Jeg tager som regel altid udgangspunkt i High Performance-teammodellen og bruger den som afsæt og diagnose for, hvad der videre skal ske med teamet. Derfor har jeg også udviklet en lille test, du kan udføre med dit team, for at få en idé om, hvor I befinder jer i forhold til modellen, og hvad I har brug for at arbejde videre med. Alt efter hvad du når frem til, vil du finde yderligere værktøjer til at arbejde med forskellige aspekter af teamets udvikling på de efterfølgende sider.
Værktøjer til team udvikling finder du her

Udvikling af din forretning eller afdeling

Gennem de sidste mange år har jeg arbejdet rigtig meget med at hjælpe forskellige servicevirksomheder med at udvikle deres forretningskoncept, deres serviceidé og businessmodel. Ud fra de erfaringer har jeg her lagt forskellige tekster og værktøjer, som du kan have nytte af, når du skal udvikle din forretning eller din afdeling.

Værktøjer til forretnings udviklng finder du her