GROW Value: After Action Review

Vores anden årgang diplomledere er nu nået afsutningen på deres andet modul – GROW Value – som i høj grad har været centreret om emnet strategi. På den afsluttende After Action workshop fik de opsummeret modulets modeller og talt om, hvordan den afsluttende projektopgave skal gribes an. Men dagens allervigtigste læring var dog oplevelsen af værdien af samarbejde. Deltagerne skulle i teams bygge et tårn af – hold fast: Spaghetti, skumfidus og tape – også kaldet The Marshmallow Challenge.

modul-2-aar20101

Man er nødt til at have en plan
Lyder umiddelbart som en simpel konstruktion, men det var nu alligevel en svær opgave at bygge et tårn, der holdt. Kun få grupper lykkedes med opgaven. Det fortæller, hvor vigtigt det er, inden man går i gang med en vision, at finde frem til teamets forskellige styrker, så man sikrer at komme hele vejen rundt og tage højde for, hvad der kan dukke op af udfordringer og forhindringer.

modul-2-aar-20102

Why-how-what
En øjenåbner for deltagerne i den sammenhæng er også princippet om Why- How-What, som kan illustreres i flg. V-model:

v-model

Man skal være helt klar over, hvorfor man går i gang med sit projekt, og hvad man vil opnå med det – før man kaster sig hovedkulds ud i det. Skal tårnet stå i mere end 5 sekunder, kan det godt være, man skal stille nogle spørgsmål til sit projekt, så man kan finde den rette konstruktion, der kan bære det.

Trackbacks

Har du spørgsmål eller kommentarer?