Ledelse handler stadig om mennesker…

På Business.dk skriver COOP:

“Ledelseskvalitet: Det nye er, at vi er begyndt at arbejde mere strategisk med HR, da vi herigennem kan hente yderligere konkurrencekraft, differentiering fra konkurrenterne og øget resultatskabelse gennem at øge topledelsens fokus på og kompetencer inden for HR.”

Hvis man virkelig vil forstå udfordringen i det her så brug 20 min på at se en video med Prof Ralph Stacey der på brillant vis illustrer at vi ofte helt misforstår hvad en organisation er for noget. ( se link herunder)

Han bedste pointe er efter min mening den om at hvis man besøger en virksomhed f.eks et hotel eller i hans tilfælde et Universitet der er lukket – så opdager man at hotellet ikke er et hotel men bare en stor bygningen med en masse ting i. Det bliver først et hotel når der kommer mennesker og disse mennesker har relationer  – forbindelser med hinanden. Det ‘system’ som et hotel er, er ikke en 3d ‘ting’  – det er ikke noget mekanisk. Et hotel  er en organisk størrelse som opstår når en masse fantastiske medarbejder og gæster interagerer med hinanden.

Det har så igen vidtrækkende konsekvenser. For ting og organismer opfører sig nu en gang meget forskelligt. Ting er rimeligt forudsigelige – Newton har forklaret det hele. Organismer er straks meget sværere og fuldstændig uforudsigelig at have med at gøre.

Se forelæsningen med Ralph Stacy her

Læs indlæget fra COOP her

Har du spørgsmål eller kommentarer?