Situationsbestemt ledelse – hvordan gør man?

Vi er nu klar til at dykke ned i teorien om situationsbestemt ledelse. Det er lidt af en mundfuld, så jeg har valgt at dele det op i 3 sektioner. Så kan du tage det bid for bid, og i det tempo der passer dig.

Vi starter her:

Husk at du kan klikke i nederste højre hjørne på videoen for at få fuld skærm

roedstreg

 

Nu har du en idé om, hvad det drejer sig om – håber jeg. Men hvordan bliver vi gode til at se det her med parathedsniveauerne? Hvad er det, der er karakteristisk for hvert af disse parathedsniveauer? Tænk over det og skriv dine svar her:

Som allerede nævnt er det vores evne til at stille den rigtige "diagnose" på parathedsniveauet hos vores medarbejdere, i forhold til de opgaver vi stiller dem, der bliver afgørende for, hvor effektive vi egentlig er som ledere.

Så her er en lille refleksionsøvelse, som jeg vil bede dig om at udføre.

 

roedstreg

 

Godt. Vi fortsætter med mine eksempler på adfærd. Vi kan iagttage på hvert af de 4 parathedsniveauer. Ovenover har du dine egne, så du skulle gerne kunne sammenligne undervejs, og se om du fik det hele med. Og måske fik du noget med, som jeg slet ikke har tænkt på.

Nu er det tid til at sætte det hele sammen. Hvilke parathedsniveauer fordrer hvilken lederstil, og hvad vil det egentlig sige? (Klippet her varer ca. 30 min., men der er mulighed for en pause undervejs efter ca. 20 min.)

Du er nu igennem beskrivelsen af, hvad situationsbestemt ledelse er for noget. Hvis du hører til dem, der også gerne vil have det hele på skrift, kan du klikke her  – så kommer du til en side med en skriftlig opsummering, af det vi har været igennem.

Hvis du mener, at du er klar til at afslutte dette kapitel med en test, så kan du tage den her:

Gå Videre