Hotel lobby er omdrejningspunkt

Det har længe været en af mine kæpheste at vore rejse- og mødevaner er under forandring. Ny teknologi gør det muligt at udveksle informationer på mange forskellige måder uden at man behøver lette bagdelen fra sin vandte plads – det er efterhånden velkendt.

Hvis vi beslutter os for at rejse i business sammenhæng er det fordi mødet med andre bliver vigtigere en blot informations overførsel. Men hvor mange hoteller har egentlig taget den vinkel ind i deres design. Hvor mage hotel lobbyer kender du hvor du ville synes det var hyggeligt at mødes med et par venner eller en ny forretnings forbindelse til en uformel snak og en kop kaffe. Eller hvor det ville være naturligt at slå sig ned en times tid og se om ikke man mødte nogen nye spændende mennesker som jo også må værre fremmede i denne her by man nu er havnet i?

Et rigtig godt hotel set fra mit synspunkt er et hotel der fungere som en hub – kernen i et netværk. Er hotel der er Interfacen mellem lokal samfundet og de tilrejsende. Jeg blev mindet om det her da jeg tilbragte en uge i Cape Town på the Vineyard hotel. De har en traditionel ‘gammeldags’ lobby-bar møbleret med de her grupper af sofaer og læne stole med store ‘øre’. Pænt er det vel ikke, men der er naturlige hjørner der egner sig til en tete a tete og der er større sofa grupper hvor man kan slå sig ned en 6-8 stykker uden problemer.
Det gør folk tydeligvis også . Hele dagen og aftenen i gennem er der en lind strøm af lokale og gæster som mødes snakker drikker te, spiser en let lunch – indtager afternoon tea med sconnes osv. Det er bare så indbydende og uformelt at slå sig ned der for en stund. det slog mig at det egentlig var ærgerligt at der ikke var flere der havde taget den lounge-agtig ide op. ( Et sted der gør det rigtig godt i denne her sammenhæng er Casa Camper i Berlin et af min absolut yndlings hoteller)

Derfor fik følgende pressemeddeles fra Le Merdien mig til at kigge en extra gang. De har lanceret et projekt hvor de opgadere deres loby områder ud fra et koncept – de meget passende kalder the HUB – det synes jeg er en interesant tankegang.

Du kan læse den fulde beskrivelse her

Le Meridien i Barcelona

Har du spørgsmål eller kommentarer?