Flere smile kurser…? Come on…

”Danmark er for dårlig til at overraske turisterne positivt, erkender en stribe topfolk i dansk turisme i en ny rapport.”

Skriver de i Berlinske

Fair nok, noget er der i hvert fald i vejen for de kommer ikke til landet som de har gjort.
Men at løsningen skulle være at sende 10.000 medarbejder på service ‘Smile’ kurser tror jeg til gengæld ikke en pind på.

Det handler om produktivitet. Det vi leverer i forhold til de lande vi bliver sammenlignet med er for dårligt til prisen. No value no business.

Men heldigvis har vi som samfund lige brugt en del resourcer på at undersøge produktivitet i det offentlig og konklusionen var klokke klar:

”Det handler om tydelig ledelse, motiverede medarbejdere, klare resultatkrav og flere frihedgrader i opgaveløsningen.”

Skrev kommisionen

Heureka…. der er ikke forskel på privat og offentlige i denne her sammen hæng – det er same same. Dårlig service og slatne oplevelse er et LEDELSES problem mere end noget andet.

Dygtige service medarbejder er et resultat af engagerede og dygtige mellemledere – Dytige mellemledere er servicetrænere – hver dag. (Man laver heller ikke fantastiske fodboldspiller ved at sende dem på et AMU sparke-kursus – vel?)

Men for at mellemlederne skal forstå netop denne ”spillende træner” rolle kræver det at ledelselaget over dem forstår og opmuntre dem til den indsats og måske vigtigst af alt er villige til at stille de nødvendig resourcer til rådighed (læs tid) til netop det arbejde.

Fantastiske service starter i toppen – det er planlagt og strategisk – så skulle vi ikke starte der?

Har du spørgsmål eller kommentarer?